Tekniken bakom en webbshop

Precis som alla andra hemsidor så kräver en webbshop kod för att fungera. Men hur ser man till att allting blir rätt och att man får stöd för de funktioner man behöver?

webbshoppingvagn

Självklart går det att koda webbshoppen själv eller anställa någon för att göra det åt en men det är precis som med hjulet väldigt dumt att uppfinna det igen. Detta betyder dock inte att man behöver eller ens borde ta alla lösningar precis som de kommer. Det absolut minsta man i alla fall borde göra är att anpassa sin framtida shops utseende tillräckligt så att det känns unikt.

Bland de största lösningarna just nu för webbshoppar heter Magento och är helt open source. För att man skall kunna använda det krävs dock lite mer tekniskt kunnande för att installera och administrera det. Detta betyder att du antingen själv måste besitta den kunskapen eller anställa någon som har den. Med detta i beräkningarna blir prisbesparingen av den gratis open source programvaran betydligt mindre och gör att man även bör titta på andra lösningar.

Svenska Sitedirect.se levererar främst ett egenutvecklat system som är  anpassar specifikt för den nordiska marknaden men även installation, support och anpassning av tidigare nämnda Magento. Att välja ett slutet system av ett företag kan ha många fördelar, kanske främst att support och stöd är så mycket enklare och bättre. Att det är byggt för den nordiska marknaden gör även det enklare att integrera och arbeta med det betal och fraktlösningar som används här.

Den sista lösningen vi kommer nämna är WooCommerce som är ett plugin till WordPress. Denna lösningen är precis som Magento självadministrerad vilket kräver mer av dig som företagare.