Skapa en blogg

Det finns oändliga möjligheter för dig som vill nå ut till människor med dina kunskaper. Bloggen är en av dessa möjligheter. Skaparen bestämmer själv vad som ska publiceras, till exempel kan man skriva om mode, sport, mat eller inredning. Genom att designa sin blogg med ett attraktivt tema, ett snyggt typsnitt och framförallt att skriva intresseväckande inlägg kan bloggare lyckas attrahera tusentals besökare varje vecka.

Blogg

Olika exempel

Det finns många olika exempel på bloggare som det har gått väldigt bra för. Den största bloggaren i Sverige, Kenza skriver en personlig blogg om sin vardag blandat med mode. Hon har, till skillnad från till exempel Kissie lyckats bli populär trots att hon inte skriver en blogg med skvaller och provocerande inlägg. Där kan du ta del av speltips bland annat. Jenny på Jennys matblogg skriver en personlig blogg om sina dagliga äventyr samtidigt som vi får ta del av spännande recept och unika maträtter. Det är dock inte bara mat och mode som lockar besökare. Tippat använder sin blogg till att skriva välgenomtänkta artiklar om sport och spel.

Gemensamt har dessa bloggar att de alla använder sig av en lättnavigerad och snygg design som gör det lätt att få en överblick, samt att de publicerar intressant innehåll.

Hur blir din blogg populär?

Det gäller att du har en unik idé och att du marknadsför dig på rätt sätt. Vad är det du vill nå ut med till dina besökare? Genom att nischa dig, och inte skriva om för mycket, kan du hitta en unik målgrupp som besöker din blogg. De är då intresserade av det ämnet du skriver om och gör du det på ett bra sätt kan din blogg bli riktigt stor. De största bloggarna började smått och lyckades allt eftersom bli allt större. Tänk därför inte att din blogg kommer att bli välbesökt från första början utan att det kommer att ta sin tid.