Adobes produkter

Om Microsoft dominerar världsmarknaden för operativsystem och ordbehandlare så kan Adobe titulera sig världsledare inom bildbehandling och grafik genom program som Photoshop och Acrobat.Adobe har också haft en betydande roll i utvecklingen av Desktop Publishing och är fortfarande starka inom segmentet tack vare Pagemaker och InDesign.Är du företagare och arbetar med grafiska presentationer är Adobes produkter en självklarhet. Det är inte bara enkelt och användarvänligt att arbeta med Adobes produkter; de är svåra att klara sig utan om man vill uppnå ett optimalt resultat inom grafik och design.bildkomposition

Bildbehandling och illustrationer

Photoshop är ett bildbehandlingsprogram som används av såväl privatpersoner som företag.Med Photoshop kan du redigera bilder för alla format. Det som gör programmet så dynamiskt är möjligheten att arbeta med så kallade ”lager” och dela upp bilden i separata delar. Det gör att man kan framställa de mest fantastiska omredigeringarna och retoucheringar av grafiska presentationer.Adobe marknadsför Adobe Illustrator för vektorbaserade illustrering. Programmet tävlar idag mot Coral Draw och Inkscape.

Desktop Publishing

Adobes Pagemaker var länge dominant inom publiceringshantering (Desktop Publishing). Programmet fanns redan under 80-talet för både Windows och Mac. Idag är det Adobes publishing-program InDesign som är det dominerande programmet med en fler och mer avancerade funktioner för publicister.

Dokumentformat

När man skrivit en rapport eller gjort ett företagsdokument vill man ofta presentera på ett fräschare och mer upplyftande format. Det är idag nästan en standard att presentera sådana dokument på ett så kallat pdf-format genom Adobes dokumentskapare Adobe Acrobat.

Webbredigering

Adobe äger ett av de traditionella men funktionella webbredigerings programmen i Dreamweaver. Många webmasters nyttjar sig av Dreamweaver som stödjer samtliga webbstandarder, däribland CSS och Java.